Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Dozvola za blud

with one comment

Telegraph javlja da je nakon godina pedofilskih skandala Vatikan pronašao “zadovoljavajući” odgovor za svoje kritičare. Sažeta verzija odgovora bi bila: “Da, bilo je zlostavljanja, no drugi zlostavljaju i više od nas.” Dakle, valjda je onda ok što su njihovi svećenici proširili na tisuće dječjih guza i drugih otvora. Logika poput one “kakve veze imaju hrvatski ratni zločini kad su Srbi počinili više zločina”. Maestralno!

Dragi moji svi-koji-zločin-opravdavate-zločinom: nema opravdanja! To što je netko drugi radio zločine ne znači da ste vi manje krivi, nego da treba i tog drugog kazniti! I živo me zabole tko je “vaš”, a tko “moj”, jer ja pouzdano znam da nitko “moj” nije zločinac. Jednostavno zato jer ja takve ne želim kao “svoje”. Takve treba poslati k Vragu, pa nek idu s milim Bogom. 😉 Ili, po sekularistički, “m’rš u pržun i da više Sunca ne vidite!”.

I kažu još iz Vatikana da su bili “zauzeti čišćenjem u vlastitom dvorištu”. Smiješno. Ako je netko ovdje dovoljno naivan da makar pomisli kako tu ima istine, pozivam ga/ju da baci oko na od Vatikana nikad demantirani filmić “Sex Crimes and Vatican” koji, za divno čudo, ovaj put nije misteriozno nestao s mreže.

Kaže u gore linkanom članku nadbiskup Silvano Tomasi (stalni predstavnik Vatikana pri UN-u, organizaciji čije povelje Vatikan ne potpisuje i ne priznaje) da “prema dostupnim istraživanjima samo 1.5 do 5% svećenstva bilo je uključeno u zlostavljanja djece”, te da “djeca više stradavaju od strane rođaka i obitelji”. Na stranu sumnjivo visoku marginu greške kakvu ne trpe niti ankete (5% je više nego tri puta više od 1.5%), podsjetit ću da se ovdje bavimo institucijom koja se predstavlja kao moralna vertikala, zaštitnica djece i obiteljskih vrijednosti, itd. Da je jedan promil, previše je, pogotovo što je dobro poznato da je sama institucija aktivno zataškavala slučajeve i skrivala počinitelje pred (svjetovnom) pravdom, a nerijetko ih i premiještala “svježim” žrtvama!

Nadbiskup se poziva i na istraživanja objavljena u krajnje objektivnom “Christian Science Monitoru” koji je zaključio da su većina američkih slučajeva skrivili protestanti, a u dobroj mjeri i židovi. Čudi me da se nisu sjetili i muslimana; oni su bar laka meta, s obzirom na proroka pedofila, te praksu prisilnog ženjenja djevojčica predpubertetske dobi.

Sve u svemu, ništa novoga pod Suncem… izgovori i floskule, umjesto da konačno obračunaju s kukoljem u svojim redovima. Vjerojatno ih brine da bi ih takav obračun koštao previše ljudstva (npr. vrhovnog gazde, sv. Benedikta XVI, zaštitnika pedofila, ref. onaj filmić gore), pa bi samo funkcioniranje Maćehe postalo upitno…

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

30. 9. 2009. u 22:36

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] No, serija komičnih izjava iz Vatikana se nastavlja izjavom nadbiskupa Silvana Tomasija, stalnog promatrača Svete Stolice pri Uredu UN-a. Charon je već pisao o njegovoj pajtonovskoj izjavi kako je pedofilija učestalija pojava u drugim vjerskim skupinama i ustanovama. […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: