Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Ku Klux Kapučino

4 komentara

Vjerovali ili ne, u Italiji je osnovan ogranak Ku Klux Klana, izvještava rimski dnevni list La Repubblica. Ništa čudno, pogotovo ako se uzme u obzir prisutnost rasističko-ksenofobične Sjeverne lige (trenutno na vlasti zajedno s drugim strankama desnog centra) i bisere premijera Berlusconija, koji je u nekoliko navrata izjavio kako je predsjednik Barack Obama zgodan, mlad i preplanuo, dok je glavni osnivač Sjeverne lige i sadašnji ministar za reforme Umberto Bossi otišao korak dalje nazivajući tamnopute osobe podrugljivim nazivom Bongo Bongo.

No, vratimo se talijanskom KKK, čiji je osnivač glavni stožer “United northern and southern knights of the KKK” sa sjedištem u Fraseru (Michigan). Na web stranicama tih špageti-rasista dostupan je njihov program, od kojeg izdvajamo sljedeći dio:

“Ako ste muškarci i žene koji vole svoju domovinu; ako smatrate da možete doprinijeti boljitku vaših nasljednika i budućih generacija; ako vam je dosta ponižavanja naših prava, naših korijena i naše budućnosti i ako želite zaustaviti tu propast, bit će nam izuzetno zadovoljstvo primiti vas i poslušati što imate za reći. Uključi se u borbu za očuvanje prava bijelaca i kršćana. (…) Naš je cilj jednostavan, ali jak: sačuvati ideale i tradicije bjeloputih kršćana.”

Nadalje, u programu se navodi da su najveći neprijatelji nacije “crnci, doseljenici, homoseksualci i židovi”, te da je jedan od njihovih glavnih clijeva stvaranje “kršćanske države za same bijelce”.

A znate koja je najbolja fora? Oni se ne definiraju rasistima ili fašistima, već “nacionalistima i domoljubima”, naglašavajući pritom ponos što pripadaju talijanskom narodu.

Dakle, da rezimiramo: kršćani su, veliki domoljubi, ne smatraju se rasistima već samo domoljubnim nacionalistima. Stalo im je do tradicije i do korijena svog naroda. Svijet je iz njihove točke gledišta podijeljen na “nas” i “njih”. Naravno, njihov “mi” je ekvivalentan najboljim vrlinama, dok “oni” predstavljaju opasnost za integritet države i očuvanje cjelokupne nacije.

Nacija, ponos, domoljublje, Bog.

Zvuči poznato?

Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

3. 11. 2009. u 8:58

4 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tko zna da li rade razliku između crnaca kršćana i crnaca muslimana? A šta je sa bijelcima pravoslavcima? Šta ako je nekome otac crnac kršćanin a mama bijeljkinja muslimanka?A ako je netko crnac kršćanin rođen u italiji kojem se je pradjeda u 18 stoljeću doselio u italiju?

  Kaj god.

  tomsescu

  3. 11. 2009. at 11:12

 2. Ma seljačine… treba bacit jednu MOAB na njih i voila! 😆

  dingo_bastard

  3. 11. 2009. at 18:22

 3. @ Tomsescu – postavio si pitanja koja takvim ljudima ne ulaze u glavu samo tako. Nema dovoljno mjesta. 😉

  @ dingo: Šteta bombe. :mrgreen:

  Teomondo Scrofalo

  3. 11. 2009. at 21:58


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: