Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Jedina prava kršćanska tradicija

with one comment

Kako se ne bi izgubila tradicija nametanja križa putem nasilja, nakon što je Europski sud za ljudska prava presudio u korist inicijative micanja križa iz školskih učionica, svoje negodovanje su odlučili iskazati i pripadnici fašistički orijentiranog pokreta Lotta studentesca (Studentska borba).

Nekolicina tih neo križara je upala u sjedište Radikalne stranke u Rimu, a prije toga su na ulici bacili eksplozivnu napravu iz kućne radinosti. Po prostorijama ljevičarski nastrojene udruge su bacali letke i cvekali križeve.

Neofašistička udruga takvim civiliziranim postupcima želi “pokrenuti borbu kako bi se križ vratio ne samo po učionicama nego u svim javnim objektima diljem Italije”.

Glasnogovornik udruge ističe kako su članovi mirno prosvjedovali te objašnjava:

“Radilo se o mirnom prosvedovanju finaliziranom kritici jednoj viziji Europe koja je lišena onih vrijednosti pomoću kojih je izgrađena: kršćanstvo, domoljublje, narod (zvuči poznato? :mrgreen:). Radikali su među onima koji bi željeli uništiti ove vrijednosti, te moralno i duhovno isprazniti Europu. Presuda Europskog suda je poništavanje identiteta koji je zajednički europskim narodima. Nećemo nikome dozvoliti nametanje ultralaicističkih i ekstremno svjetovnih dogmi u Italiji. Tko će pokušati ukloniti križ, naći će živi zid kojeg će predvoditi Lotta studentesca“.

Simpatična ekipa. Jedina tradicija koja izvire iz njihovih riječi i djela jest nametanje križa nasiljem, po provjerenom, starom kršćanskom modelu.

Tajnik Radikalne stranke iz Rima, Demetrio Bacaro, je izjavu kometirao rječima:

“Smatram da optužba radikalima da žele išta nametnuti mnogo govori o povijesno-političkom neznanju ove gospode. Njihova je kultura nasilna, prožeta neliberalnošću dogma”.

Izgleda da neofašističke udruge jako vole Crkvu.

I obrnuto 😈

IZVOR: La Repubblica

Oglasi

Written by isisrosenkreuz

12. 11. 2009. u 15:07

Postano u Nasilje, Politika

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ta ljubav predstavlja jednu od najčvršćih veza ikad viđenih na ovom svijetu. Postoji li uopće fašistički (nacistički ili neki treći totalitaristički) vladar koji nije bio blisko slizan s Crkvom?

    Netko će reći “da, komunistički vladari”. Yes, ali oni su odbacili Crkvu, a ne obratno! Mene zanima kojeg totalitaristu je Crkva poslala gdje mu je mjesto, umjesto da se sliže s apsolutno svakim šljamom s kojim je mogla.

    Charon l'Cypher

    12. 11. 2009. at 16:18


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: