Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Kad se male ruke slože…

with one comment

B & B, odnosno K und K - Komunist und Katolik

Kardinal Bozanić i njegov vjerni henchman Ivan Miklenić često upozoravaju vjernike na crvenu opasnost u hrvatskom društvu. Poput umobolnog talijanskog premijera i jebača na baterije Silvija Berlusconija, spomenuti dvojac posvuda vidi komunističke utvare čiji podli planovi pokušavaju još dan danas uništiti temelje obitelji i domovine.  Kao što je rekao sam don Ivan Grubušić, kada se Crkva nema na koga obrušiti, dobro joj dođe i mrcvarenje po krepanoj  političkoj doktrini.

Prisjetimo se nekih detaljčića: glavni urednik Glasa Debi…pardon, Glasa Koncila svojedobno je napisao kako bi budući Predsjednik RH “trebao biti čovjek koji nije bio ni član Komunističke partije ni ‘rukovoditelj’ u ‘socijalističkoj’ omladini”. Bozanić je 2003. godine tvrdio da je u Hrvatskoj potrebno još uvijek “čišćenje ostataka provincijskog i komunističkog mentaliteta”, dok je u veljači 2009. tvrdio da komunizam u Hrvatskoj još uvijek živi “na razoran način”.

Shodno tome te u skladu sa svojim zdravim i čvrstim načelima, kardinal Bozanić primio je predsjedničkog kandidata Milana Bandića– bivšeg člana Saveza komunista Hrvatske, donedavnog člana SDP-a i par excellence primjera provincijskog mentaliteta oboljelog od kroničnog zdravkotomacitisa.

Tko je ovdje veći licemjer, prosudite sami.

Očigledno Bozanić ne čita Miklenićeve kolumne.

Bandić je nakon susreta izjavio:

“Hrvatska je u dubokoj moralnoj, političkoj i gospodarskoj krizi pa i ovaj sastanak koji je trajao gotovo dva sata nije bio dugačak s obzirom na to da je pred nama puno problema koje moramo riješiti.”

Bandić može riješiti moralnu, političku i gospodarsku krizu jednako kao što Josef Fritzl može riješiti obiteljske probleme između roditelja i djece.

Anyway, predsjednički kandidat počastio je hrvatsku javnost novom nebulozom da su njegovi najvažniji principi “bogoljublje, čovjekoljublje i domoljublje”. Prisjetimo se nekih najupečatljivijih izjava tog velikog humanista:

“Žene ne vole šonje!  Vole frajera, fakina koji iza sebe ima najmanje pet do deset tučnjava i to sa teškim ozljedama, da je veća šljiva!”    (izvor)

‘Bilo je i većih muda od tvojih. Nikoga od onih koji su loše pisali o Milanu Bandiću više nema u novinama. Bilo bi ti bolje da počneš vjerovati u Boga jer će te kazniti. Mogao bi se tu dolje poskliznuti i slomiti nogu ili bi se nekome od tvojih moglo nešto dogoditi. Možeš to sve napisati.’  (izjava upućena novinaru Večernjeg Lista Vojislavu Mazzoccu, izvor)

“Glupačo, j… ti mater” (obraćajući se bivšoj gradonačelnici Vlasti Pavić, izvor)

Dalo bi se ovdje citirati afere Zagrepčanke, Cvjetnog prolaza, astronomsko skupih WC-a, pokušaja podmićivanja policijskog službenika zbog vožnje pod utjecajem alkohola, navodnih izjava u svezi pozitivnih aspekata nacizma i cijeli niz drugih bisera koji ne mogu baš krasiti jednog bogoljuba, čovjekoljuba i domoljuba, no sve bi to zahtijevalo brdo vremena za pisanje.

Imajte na umu da je i Berlusconi započeo svoju političku karijeru sličnim ispadima te da ga ljudi u početku nisu baš previše ozbiljno doživljavali. I Berlu je nekada bio samo vic. Poput Berlusconija, Bandić se koristi ad hoc vokabularom kojeg mase mogu lako probaviti bez previše razmišljanja. Obratite malo pažnju na njegov rječnik. Čista retorika populizma. Talijanski premijer u svakom govoru ponavlja u nedogled izraz liberta’ (sloboda), dok Bandić voli često verglati o Bogu, braniteljima, Isusu, ponosu, vlastite jednostavnosti (on je čovjek iz pravog života, ne iz knjiga) i o drugim stvarima na koje se dobar dio naroda pali.

Winston Churchill je umjesto praznih riječi i plitke retorike jednom prilikom izjavio da narodu može ponuditi samo suze, krv, težak rad i znoj. No, pretpostavljam da bi na riječi blood, toil, tears, and sweat naš Bandić rekao jednu jedinu stvar.

Ke?

Written by Teomondo Scrofalo

3. 1. 2010. u 16:48

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] slatko. Zagreb grca u dugovima, ali za Crkvu ima. Onu istu Crkvu koja sada daje podršku kandidatu koji joj je sve samo ne ideološki i povijesno blizak (mada, pretjerano je kod Bandića […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: