Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Dozvola za zlostavljanje

6 komentara

U slučaju da vaša partnerica abortira, imate pravo i moralnu dužnost zlostavljati ju koliko god želite. To je poruka koju je odaslao nadbiskup Granade Javier Martinez u svojoj homiliji od 20. prosinca 2009.:

“Pero matar a un niño indefenso, ¡y que lo haga su propia madre! Eso le da a los varones la licencia absoluta, sin límites, de abusar del cuerpo de la mujer, porque la tragedia se la traga ella […].”

Što u slobodnom prijevodu znači: “Ubojstvo nezaštićenog djeteta- i to kada ubojstvo počini njegova ista majka- daje muškarcima apsolutno pravo, bez ikakvih ograničenja, da zlostavljaju tijelo žene, jer je ona ta koja mora progutati tragediju […].”

Na kraju krajeva, sama Biblija daje pravo Martinezu jer nije muž od žene, nego žena od muža. I nije stvoren muž radi žene, nego žena radi muža (Novi zavjet, Poslanica Korinćanima, 11:8-9). Sve je samo stvar vlasništva i imovinskih odnosa. Nema razlike ako ste vlasnici žene ili vreće za boksanje. I jedna i druga su stvorene za udarce.

Nadalje, Martinez je u istom govoru usporedio abortus sa zločinima Hitlera i Staljina. Pretpostavaljam da su iz njegove perspektive konc logori, gulazi i ginekološke ordinacije međusobno jako slične ustanove… 🙄

Vraćajući se na položaj žene u katoličkom svijetu, u slučaju da koja čitateljica – pardon, grešnica – odluči kako ne bi bilo loše pokajati se za svoje grijehe, neka ne očekuje stopostotno razumijevanje od svećenika. Ovaj ima pravo tretirati pokajnicu poput zadnjeg psećeg dreka na površini zaleđene močvare, jer kao što kažu veliki humanisti iz Glasa Koncila:

Kad žena pokajnica naiđe na takvu gorčinu koju ispovjednik ne uspije dovoljno svladati, manje bi se morala ljutiti na njega a više doživjeti ozbiljnost svoga grijeha. (izvor)

Drage vjernice, želim vam ugodnu nedjeljnu misu…

Izvori:

UAAR- Spagna, aborto: reazioni alle dichiarazioni dell’arcivescovo di Granada

El Pais- El arzobispo de Granada compara el aborto con el genocidio

Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

10. 1. 2010. u 12:30

6 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ovo me podsjeća na jedan baptisički forum koji sam “posjetil” 😆 http://www.landoverbaptist.net/showthread.php?p=443849#post443849

  Čak su me prokleli 😦 Pa kako ću ja dalje sad… lool
  Ali pazi ti taj mentalni sklop: 14-godišnja curica je kriva što ju je neki idiot silovao… Katastrofa. I još uzimaju da je biblija apsolutno istinita… Nemam riječi…

  E da bannali su me zbog ovog http://img35.imageshack.us/img35/4325/religionshovedownthroat.jpg

  😈

  dingo_bastard

  10. 1. 2010. at 19:30

 2. Samo još jedna potvrda o humanosti religije ljubavi i milosrđa.
  Da, zaboravih, žene nisu ljudi, zato ja krivo sudim kad mi se ovakvi gade. Stvarno ne razumijem vjernice takvih pastira, indoktirnacija u ranom djetinjstvu postaje ekvivalent teškom mentalnom zlostavljanju koje, kako vidimo, može završiti i fizičkim zlostavljanjem. Onda se čudimo kad žena ne prijavi zlostavljača.
  A je li se sjetio tko tužiti ovoga za govor mržnje i poticanje na nasilje?! Ili je to zapravo govor ljubavi? Kako ono bješe, “ljubav je mržnja”, “rat je mir” i sl.

  Ja

  11. 1. 2010. at 3:17

 3. Ma to me ne čudi samo pogledaj našu crkvu – uopće se ne bave pitanjima vjere nego samo kako dobit sve više para. To je pravo lice crkve…

  dingo_bastard

  11. 1. 2010. at 9:10

 4. Pa da, jebanjem do nevinosti je zaista pravi put ne samo moralno ispravnih ljudi nego i vecih katolika.

  nomad

  11. 1. 2010. at 10:45

 5. @dingo_bastard: LBC je satirična Crkva.

  Branimir

  12. 1. 2010. at 22:32

  • Da skužil sam kasnije, al ziher se nađe par luđaka koji to smatraju ozbiljnim…

   dingo_bastard

   13. 1. 2010. at 8:52


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: