Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Pokapanje živih kao dio “kulture”

leave a comment »

Imala je 14 godina. I družila se s dečkima. Sreća je u nesreći da je njena okolina bila duboko moralna, pa se pobrinula da tu abominaciju riješi na “prikladan” način.

Medine Memi pronađena je u sjedećem položaju, sa svezanim rukama, dva metra pod zemljom ispod kokošinjca kraj njenog doma u Kahti, u jugoistočnoj turskoj pokrajini Adiyaman. Policija ju je pronašla prema dojavi doušnika, a za njeno ubojstvo optuženi su otac i djed (majka je također bila optužena, ali je oslobođena).

Autopsijom su otkrivene značajne količine zemlje u njenim plućima i trbuhu, što ukazuje na činjenicu da je živa pokopana. Na tijelu nije bilo ozljeda koje bi upućivale na onesvješćivanje žrtve (prije ukopa), a u tijelu nije bilo tragova narkotika i/ili otrova.

“Zločin” kojim je zaslužila takvu groznu sudbinu? Imala je muških prijatelja!

Doušnik tvrdi da je djevojčica ubijena nakon obiteljskog “vijećanja”. Prije toga, otac i djed su ju redovito premlaćivali zbog druženja s dječacima. Medina je tri puta tražila spas u lokalnoj policijskoj postaji i tri puta su ju vraćali kući. Četvrti put do njih nije stigla.

Turski javnost šokirala je okrutnost umorstva, no ne i sama činjenica da je ovo čedomorstvo bilo “ubojstvo iz časti”. Naime, “ubojstava iz časti” tamo ima 200tinjak godišnje, što čini 50% svih ubojstava u toj zemlji. Ništa čudno… ipak je to “dio njihove kulture” i to “trebamo poštovati”, ne? Ipak je riječ o “religiji mira”…

Izvor

P.S. Koliko su za “moral” i “ćudoređe” (a posebno za ženska prava) korisne drakonske kazne za obična druženja žena s muškarcima (obrat, naravno, nije zabranjen) jasno se vidi iz egipatskih statistika seksualnog maltretiranja i zlostavljanja žena.

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

5. 2. 2010. u 15:22

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: