Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Pravda je jednaka za sve?

with one comment

Ministar Alfano: Ništa kontra Crkve

U vrtologu pedofilskih skandala, talijanski ministar pravosuđa odlučio je poduzeti drastične mjere – ali ne protiv prijavljenih svećenika pedofila već protiv milanskog Pomoćnog tužitelja!

Nakon izjava Pomoćnog tužitelja dr. Forna, voditelja posebnog odjela specijaliziranog za seksualna napastovanja i zlostavljanja, ministar mu je odlučio poslati inspekciju. Postupak je obrazložio na sljedeći način:

“Nakon što sam pročitao izjave dr. Forna u vezi pedofilskih skandala u kojima on optužuje crkvene hijerarhije za zataškavanje i pokrivanje svećenika koji su počinili seksualne zločine, te uzimajući u obzir potencijalno klevećenje, nužno je ispitati je li dr. Forno svojim ponašanjem narušio obveze ujednačenosti i diskrecije koje se moraju poštivati kada se tretiraju postupci poput istrage o pedofiliji. Naravno, kazneno djelo pedofilije se mora odlučno proganjati, no mora se pripaziti kako se ne bi upalo u opasne generalizacije.”

Naravno.

S druge strane, dr. Forno, koji je usput katolik, izjavio je za dnevni list “Il Giornale”:

“Tokom svih ovih godina u kojima sam radio na ovakvim slučajevima nikada mi se nije dogodilo da je prijavu podnio jedan biskup ili svećenik. Istraga je uvijek započeta nakon prijave od strane žrtve ili njene rodbine, a prijavili bi slučaj nakon što bi podnijeli prijavu crkvenim vlastima, čemu ne bi uslijedio nikakav kazneni postupak”.

Znači: prijavim Crkvi svećenika pedofila i ne dogodi se ništa. Prijavim ga vlastima i nadležnom za istragu natovarim na vrat inspekciju ministarstva.

Da. Pravda je stvarno jednaka za sve.

IZVOR: La Repubblica

Oglasi

Written by isisrosenkreuz

3. 4. 2010. u 11:40

Postano u Djeca, Politika, Pravosuđe

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Vjeko Pavičin. Vjeko Pavičin said: Pravda je jednaka za sve? « Irreverent Impiety http://bit.ly/cyE1nz […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: