Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Rikverc

3 komentara

Izjava kardinala Tarcisija Bertonea o korelaciji između pedofilije i homoseksualnosti obišla je cijeli svijet, a vijest su objavile brojne etablirane novine poput New York Timesa, The Guardiana, Timesa, BBCjevog portala, Daily Telegrapha, El Paisa, Le Figaroa i La Repubblica-e.

Dnevni listovi La Repubblica i Il Corriere della Sera prenose vijest o reagiranju francuskog Ministarstva vanjskih poslova, u čijem se priopćenju navodi kako je kardinalova izjava rezultat (cit.) “neprihvatljivog povezivanja”. Glasnogovornik ministarstva Bernard Valero iznio je stav Vlade da se (cit.) “Francuska odlučno zalaže protiv svakog oblika diskriminacije i predrasuda vezanih uz spolnu orijentaciju i opći identitet”.

U međuvremenu, iz Vatikana stiže dodatno objašnjenje u stilu “naše su riječi krivo protumačene”. Federico Lombardi (vidi jučerašnji post) izjavio je da se Bertoneova izjava odnosila samo na svećenstvo, a ne na društvo općenito. Of course, prema njemu nisu krivi homići, već seksualna revolucija i sekularizacija čiji su zli krakovi – brrrrrrr – došli i do crkvenih oltara. No, Bertone je prebacio stvar u rikverc te je izjavio da…

Crkvene vlasti smatraju kako nije u njihovoj nadležnosti davati općenite izjave o medicini i psihologiji, s obzirom da je riječ o tematikama koje treba prepustiti stručnjacima i odgovarajućim istraživanjima.

Kakve veze ima medicina i homoseksualnost, to valjda samo on zna. Nakon višestoljetnog petljanja u znanost, politiku, medicinu, tehnologiju i kulturu, glasnogovornik Svete Stolice dolazi s izjavom da ovakva pitanja ne spadaju u nadležnost crkvenih vlasti. Ako je tako, pitam se zašto je Benedikt XVI na putu za Afriku rekao da prezervativi ne pomažu u suzbijanju AIDSa.

A već kad je riječ o putovanjima, za kraj valja izdvojiti vijest o pokušaju uklanjanja falusoidnog spomenika povodom posjete Benedikta XVI otoku Malti. Načelnik John Schembri smatra da je skulptura “neprikladna i sramotna” te da ju treba maknuti u znak poštovanja prema Svetom Ocu. Ili možda zbog činjenice što ga to može podsjetiti na brojne slučajeve zlostavljanja maloljetnika od strane katoličkog klera. :mrgreen:

Neovisno je li riječ o pedofilima, afričkim kurtonima ili malteškim skulpturama, tamo gdje je papa uvijek se desi neki kurac.

😉

Written by Teomondo Scrofalo

14. 4. 2010. u 20:01

3 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Što ćemo ovo ograđivanje od petljanja u medicinu i psihologiju citirati u bližoj i daljoj budućnosti… 😈

  Dobar punch-line na kraju. 😆

  Charon l'Cypher

  14. 4. 2010. at 20:23

 2. Za početak, mogli bi iz svojih vjeronaučnih programa izbaciti svako razmatranje i problematiziranje znanstvenih spoznaja i objasniti lijepo da se tu ne radi o nikakvoj “nauci”.
  Dakle, zamislimo hipotetsku(irealnu) situaciju da se Crkva stvarno počne držati kazanog i prestane se baviti onim za što nema kvalifikacije i čime se kvalificirani ljudi puno kvalitetnije bave. Ostaje problem, čime će se onda crkvenjaci baviti, odnosno kako će konstruirati paravan za prikrivanje temeljnje djelatnosti (borba za novac i moć), odnosno kako će aktualizirati prastaru priču o borbi Boga i Đavla, kad će ih se kod svakog razotkrivanja laži sotonskih znanstvenika, zabludjelih sekulariziranih političara i sl. moći poklopiti argumentom da su zašli na područje u kom (po vlastitom priznanju) nisu kompetentni.

  Ja

  15. 4. 2010. at 15:15

 3. Kad bi se svi bavili samo onim za što su nadležni a)sporna guza bi bila u spotu b)većina političara bi izgubila posao. To je još jedan razlog zašto su si Jaca i crkva tak dobri-pokušavaju izgledat stručno u stvarima o kojima nemaju pojma…

  Tomsescu

  15. 4. 2010. at 23:57


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: