Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Anđeo Tetkica

leave a comment »

Dominikanska republika, katolički svećenik, crkva, slika anđela koju je naslikao dominikanski umjetnik,… u čemu je problem? E, pa dotičnom svećeniku se čini da anđeli na toj slici “izgledaju đavolski, pederski”, što onda “zbunjuje vjernike” i “ne potiče vjerske osjećaje”.

Prvo je slika bila proglašena “kulturnim nasljeđem”, da bi zatim svećenik Johnny Duran potaknuo gradske vlasti (koje su ju i proglasile nasljeđem) da ukinu taj status, kako bi ju on mogao uništiti. Da, uništiti. Vjerojatno sam zloban kad me to podsjeća na spaljivanje knjiga u nekim vremenima za koja Crkva tvrdi da su davno prošla.

Svećenik, očito jako vičan svom zanatu, tvrdi da nije jasno kojeg su spola ti anđeli. Valjda je bio bolestan kad se u sjemeništu radila lekcija “Anđeli nemaju spol”, a vjerojatno je propustio i film Dogma, gdje se to jasno vidi.

Taty Hernández, dominikanska pjesnikinja i kulturna djelatnica, rođena u radu Jarabacoa (gdje se nalazi crkva sa “spornom” umjetninom), vlastima je napisala pismo u kojem osuđuje svećenikovo ponašanje najavljujući (re)akciju kulturne javnosti jer inicijativa za uništenje slike odaje jasne znakove rasizma i netrpeljivosti.

Što bi naš narod rek’o, besposlen pop i jariće krsti. E, ali kad je pop još zadojen i mržnjom prema “tetkicama”, onda stradaju i umjetnine (a diljem svijeta i živi ljudi).

Izvori: Digital journal. DiarioLibre.com

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

18. 6. 2010. u 17:22

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: