Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Ako nema objašnjenja, onda je objašnjenje nadnaravno?

with one comment

Kako je nastao Svemir? Znanstvenik će reći “vjerojatno Big Bang”, a onda će mu neki vjenrik reći “e, ali kako je nastalo to što je eksplodiralo?” te će pobjedonosno zaključiti da “je to morao biti Bog”. Kako je nastao Bog? Pa, naravno, “stvorio je sam sebe”! :mrgreen:

Često će argument religije biti jednostavno nerazumijevanje svijeta oko nas. Naravno, ako nešto “svoje” ne razumiju, onda je argument ili “čudni su putevi Gospodnji” ili neka potpuno besmislena moždana gimnastika (već spomenuto “Bog je stvorio sam sebe”).

Sjećam se dok sam bio mali, neki Dejvid Koperfild je radio čuda na televiziji. Tako je jednom otišao u nekakvi Bermudski trokut i onda izronio neku poderotinu od broda koja je zatim vrlo efektno opet nestala (kao, neko zatajenje instrumenata, vatra i štajaznam što… zaboravih detalje). Tada su mi objasnili (ili sam pročitao negdje) da je Bermudski trokut područje kraj Bermuda (otočje, a ne vrsta gaća) na kojem na misteriozan način nestaju brodovi, avioni, ljudi,… Bila je to prava misterija, jer — je l’ te — nitko nije znao objasniti što se tamo događa!

I tako, Bermudski je trokut bio nešto nadnaravno…

No, dosadni kakvi jesu, znanstvenici su nedavno osvijetlili i taj tamni kutak Majčice Zemlje:

Riješili misterij Bermudskog trokuta?

Monaghan i May tvrde da takvi ogromni mjehuri, u trenutku kad izađu na površinu, mogu prevrnuti i velike brodove, a isti plin, kad uđe u motore aviona koji u tom trenutku lete iznad mjehura, može uzrokovati rušenje letjelice u more.

Profesor Joseph Monaghan i student David May sa Sveučilišta Monash u Australiji, na osnovi oceanografskih istraživanja, otkrili su da na morskom dnu u području između obale Porto Rica, jugoistočne obale Miamija i Bermuda, koje čine zamišljeni tajanstveni trokut, postoje značajne količine metan-hidrata i brojni tragovi erupcija te bi to moglo biti rješenje misterija Bermudskog trokuta, piše SEEbiz.

U spornom tlu događaju se erupcije metana, koji nakon tektonskih pomicanja izlazi kroz pukotine na morskom dnu i, oblikovan u velike mjehure koji se dodatno šire, putuje prema morskoj površini.

Monaghan i May tvrde da takvi ogromni mjehuri, u trenutku kad izađu na površinu, mogu prevrnuti i velike brodove, a isti plin, kad uđe u motore aviona koji u tom trenutku lete iznad mjehura, može uzrokovati teška oštećenja motora i rušenje letjelice u more.

Izvor: Večernji list

Dakle, idući put kad netko ustvrdi da “to mora biti Bog” jednostavno zato jer “nema drugog objašnjenja”, sjetite se: to što mi ne znamo objašnjenje u skladu s prirodnim i fizikalnim zakonima, ne znači da ono ne postoji; samo ga (još) nismo pronašli.

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

21. 8. 2010. u 18:33

Postano u Misticizam, Teologija

Tagged with

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

 1. Samo bih napomenuo da to istraživanje nije uopće novo, odnosno tek nedavno pronađeno.

  Dokumentarna emisija ‘[b]Supernatural Science[/b]’ ima epizodu o bermudskom trokutu, gdje su objasnili tu teoriju i riješili misteriozne nestanke te pokazali da postoje mjesta na moru iste površine gdje nestaje daleko više brodova.

  Inače serija je iz 1999.
  http://www.imdb.com/title/tt0475205/

  VeX

  21. 8. 2010. at 20:19


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: