Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Raduj se, gladni narode

4 komentara

Zadnjih je tjedana Hrvatska doživjela second coming svojeg Mesije, stoga je zrela i za prvi dolazak ličnosti koja mu opako konkurira glede sposobnosti obmanjivanja masa.

Iz predsjedničkog ureda stiže nam radosna vijest: bogata, pravno sređena, nekorumpirana, visokoproduktivna i visokoobrazovana Republika Hrvatska ugostit će papu Benedikta XVI. u 2011. godini.

Unatoč tome što je državni vrh nedavno izražavao zabrinutost zbog skupocjenosti tog posjeta, Benedikt je ipak prihvatio. Znači li to da će sam platiti svoj dolazak i boravak u Kroatistan (i sve što uz to ide) kako ne bi još više opteretio naš deficitarni proračun? Naravno da ne.

Ako vas osobno zabrinjavaju visoka stopa nezaposlenosti, nelikvidnost, korupcija, pronevjere, muljaže, nefunkcioniranje pravne države, kolaps mirovinskog sustava, loša kvaliteta zdravstva i slične sitnice, razvedrite se. Vjerne ovčice, neka vas ne brinu sve te materijalne nedaće, duhovni njemački ovčar će posjetiti i utješiti svoje stado. Zablejite mu što glasnije. On nam dolazi i nosi nam, po riječima predsjednika Ive Josipovića (i usput agnostika, ali izgleda stvarno samo usput), poruku mira, suživota i ljubavi.

I upravo onako kako plaćamo svoje SMS poruke mobilnom operateru, tako ćemo platiti ovu poruku Svetog oca. Po ne baš povoljnoj tarifi.

IZVOR: Dnevnik.hr

 

P.S. Evo kako izgleda računica napada Panzer-division Vatican u UK.

Written by isisrosenkreuz

29. 10. 2010. u 12:32

4 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kad samo pomislim da je ilegalno zabranjeni referendum bio problem (i) zbog (prenapuhane) cifre od cca 170Mkn. Baš me zanima koliko će ovaj “spektakl” koštati…

  Primijetimo: 2011. je izborna godina. Ništa nije preskupo kad treba brinuti o Svetinji (pričam, naravno, o zadržavanju HDZa na vlasti).

  A Josipović… poturice su uvijek bili gori od Turaka.

  P.S. Nisam se mogao natjerati da kliknem “Like” ispod vijesti o dolasku pape nacija u Hrvatsku… vjerujem da ćeš razumijeti…

  Charon l'Cypher

  29. 10. 2010. at 14:16

 2. Osobito su gadljive ovakve izjave političara:

  ‘Ja s veseljem čekam da Papa dođe i pošalje nekoliko glavnih poruka zato jer je Hrvatska, daleko više od ekonomske, u dubokoj moralnoj krizi. …” (Ingrid Antičević-Marinović)

  Jesmo i u moralnoj krizi, ali gdje njega nađe za izvlačenje iz toga gliba … jedino da pouči političare kako zataškavati …
  Ovakve izjave samo su najljigavije i najprizemnije dodvoravanje glasačima. (Kako mogu napraviti onaj “smajlić” koji povraća? Dok ne naučim, zamislite ga ovdje.)

  A cijela pak predstava s dolaskom Ratzingera nekako sasvim slučajno, jelte, zbit će se u izbornoj godini.

  Glas razuma dolazi iz Crkve, ali od onoga koga tamo baš i ne vole:

  “Ne vidim niti ovdje neki učinak toga posjeta osim da se napravi spektakl i da se narodu skrene pažnja na Papin dolazak, a ne na probleme koje živimo”, zaključio je don Ivan Grubišić. …”
  (Opširnije ovdje: http://www.index.hr/vijesti/clanak/grubisic-dolazak-pape-je-nepotreban-spektakl-koji-nece-pomoci-radnicima/520741.aspx)

  Često se pitam kako je taj čovjek završio u tako lošem društvu, ali to je valjda prema onoj narodnoj “u svakom kukolju ima žita” ili tako nekako … 😉

  Ajgor

  29. 10. 2010. at 20:17

 3. “Biskupska konferencija danas je Vladi RH uputila prijedlog u kojemu se obvezuje platiti sve troškove vezane uz Papine pastoralne aktivnosti, a Vladi predlaže da sudjeluje u podmirenju samo manjeg dijela troškova koji se odnose na protokol prilikom susreta koji imaju državnički karakter. Za potrebe Papinog posjeta Biskupska konferencija iskoristit će dio od 245 milijuna kuna koje RKC treba u 2011. godini dobiti na temelju Ugovora sa Svetom Stolicom. Biskupi ističu kako je u vremenu krize i ovo jedan od načina da pokažu soliradnost s vjerničkim pukom.”

  Malo se šalim, ovo sam izmislio …
  Da je tako nešto nemoguće opisano je davno u poznatoj narodnoj priči “Na pope ruku” (ako tko ne zna, neka se javi pa ću mu ispričati).

  A o općepoznatoj ljigavosti hrvatskih političara kada je u pitanju financiranje RKC danas je objavljen odličan tekst:
  “Strah od Crkve – zajednička stranačka fobija”

  “Bila riječ o poziciji ili opoziciji, u predizbornoj godini ne valja se zamjeriti onima koji si vole davati za pravo da blagoslivljaju izbornog pobjednika, a sudeći prema odgovorima političara, čini se da oni baš i ne razumiju o čemu je riječ.”

  http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/96629/Strah-od-Crkve-zajednicka-stranacka-fobija.html

  Ajgor

  17. 11. 2010. at 15:51


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: