Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Navlačilica s navlačilicama?

3 komentara

Poput otkrića rupe u upravo korištenom kondomu, svijetom je odjeknula vijest da je papa naci omekšao (pun intended) svoje stavove o kondomima. Kaže on da “kondomi mogu biti ok ako se koriste u svrhu spašavanja života i sprječavanja zaraze AIDSom”.

Zaboravio je objasniti kako to odjednom kondomi sprječavaju AIDS, a godinama je tvrdio suprotno (da, baš suprotno: da povećavaju vjerojatnost zaraze!).

Bravo za Crkvu! Umjesto uobičajenih nekoliko stoljeća, uspjeli su kašnjenje smanjiti na samo nekoliko desetljeća! Za zaboravljive, to obično ovako nekako izgleda:

No, je li Vatikan stvarno odjednom postao tako sklon gumici kako se čini?

Još se zadrtiji katolici nisu stigli niti početi čuditi ovom naglom obratu, a Vatikan je već počeo objašnjavati kako “kontracepcija i dalje nije u redu”, kako se oni tome protive itd.

U konačnici, legitimno je pitati čemu sva ova nenadana gimnastika? Prvo šok oko “prihvaćanja” kondoma, a onda odmah i “pojašnjenja” da sva kontracepcija (dakle, i kondomi) nije u redu. Kažu oni kako su kondomi u redu kao “prvi korak u smjeru humanije seksualnosti” (i to od ekipe formalno posvećene celibatu, u okvirima organizacije koja organizirano skriva pedofile pred zakonom). Ili, ako muška prostitutka upotrijebi kondom, to su “prvi trunci odgovornosti”. Zanimljivo, ne spominje se ženske prostitutke i/ili njihove mušterije.

Moj je dojam da se pokušava sanirati negativni publicitet (pedofilski skandali, epidemija AIDSa, bogaćenje čak i kroz recesiju, homofobija, tretman žena,…), a uz minimalno popuštanje realnosti i razumu. I tako su kondomi ok, ali ipak nisu. Ma, ako se zaštitite od AIDSa, ali ostanete trudni — e, tada su kondomi ok!

Izvori:

 1. Pope approves use of condoms in fight against Aids,
 2. The Pope drops Catholic ban on condoms in historic shift

Dodatak: Simke je osmislio novi brand:

Written by Charon l'Cypher

21. 11. 2010. u 23:18

3 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. “Kaže on da “kondomi mogu biti ok ako se koriste u svrhu spašavanja života i sprječavanja zaraze AIDSom”.” – ne znam zašto si napisao ovo, kad si se dalje u članku ispravio (donekle) pa onda opet (iz ne znam kojeg razloga) zaključuješ da je Papa rekao da su kondomi OK.
  Zvuči senzacionalistički kao i ovi naslovi izvora “Pope approves use of condoms in fight against Aids,
  The Pope drops Catholic ban on condoms in historic shift”. Niti je Papa odobrio, niti “skinuo zabranu”.

  đej đej okoča

  3. 12. 2010. at 2:41


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: