Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Ima se, može se

3 komentara

Papu Benedikta XVI. prilikom posjeta Hrvatskoj neće dočekati samo pristrani logo, već i nova zgrada Hrvatske biskupske konferencije koja se užurbano gradi.

Kompleks od 6 tisuća četvornih metara trebao bi biti dovršen do posjeta Svetog oca svojim bogobojaznim ovcama. Čemu takva zgradurina? Pa eto, u nju treba smjestiti sva tijela HBK i njeno tajništvo, uključujući Iku, Tiskovni ured, Hrvatski katolički radio, Nacionalni katehetski ured, Hrvatski Caritas. Objekt bi trebao uključivati kapelice, dvorane za sjednice, apartmane za biskupe i drugo. Nadamo se da će se u toj golemosti naći i malo prostora za računovodstvo koje bi moglo izrađivati bilance i utvrđivati financijske rezultate za objavu u javnosti.

I već kad se spominju financije, neka to računovodstvo ubaci u bilancu i trošak za zaklon pročelja spomenute zgrade, odnosno za konstrukciju od poludragog kamena oniksa. Želite li i vi nešto tako za svoju kuću, morate izdvojiti cifru od 2000 eura. Naravno, po četvornom metru.

Što, ne možete si to priuštiti jer je kriza?

Ma nije. Ako upravo oni koji promiču skromnost i ističu siromaštvo kao vrlinu imaju 1,2 milijuna eura za pokrivanje fasade zgrade oniksom, kako ne bi imali svi. Zamislite samo koliko su izdvojili za sve ostalo.

Crkva, kao moralna vertikala i glas pravde, po ne zna se koji put ignorira vlastiti neukus. Jer ne znam kako uopće nazvati milijunski pothvat u doba kada sa burze rada stiži poravajući podaci, a jedini ispravak situacije će biti ispravak cijena kada se na građane bude okomilo tko zna koje po redu poskupljenje.

Naravno, crkveni objekti trebaju biti grandiozni i u doba krize i nikome to ne smije smetati jer ipak živimo u državi u kojoj je 90% stanovništva katoličkog predznaka.

Pazite se, ovčice moje, jer ako i dalje budete samo klimali poslušnom glavom, ne samo da će vas ošišati do kože, već će u državi živjeti 90% siromaha.

IZVOR: net.hr

Written by isisrosenkreuz

22. 2. 2011. u 14:51

3 komentara

Subscribe to comments with RSS.

  1. Komentirajući ovu vijest, don Kaćunko u jednom komentaru na svome blogu kaže kako se radi o Nacionalovoj podvali jer namjerno nisu naveli da tu zgradu financira talijanska biskupska konferencija. To bi valjda trebalo značiti da u tome slučaju više nije riječ o bahatosti i neskromnosti te licemjerju onih koji propovijedaju siromaštvo i osuđuju materijalizam.

    http://webcafe.net.hr/forwarduse/komnetar/inner.html?select=201102220501503

    Ajgor

    22. 2. 2011. at 15:25

  2. […] imali prilike pročitati kako najvažniji duhovni stup u Hrvata bez ikakvih moralnih dvojbi gradi skupocjene palače iz kojih će duhovno osnaženi krenuti u sveti boj protiv materijalizma i […]

  3. […] mjesec dana smo pisali o troškovima gradnje novog sjedišta Hrvatske biskupske konferencije te spominjali pročelje od poludragog kamenja koje stoji 2.000 eura po kvadratnom […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: