Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Jedinstvena prilika! Samo jednom u deset godina!

4 komentara

Riječ je, naravno, o popisu stanovništva i daleko prenapuhanoj brojci katolika. Od tog malog “katolik”, onako ovlaš zaokruženog na papiru nekog popisivača, izranjaju mnogi problemi koji će nas sve pritiskati idućih deset godina.

Nije tu riječ samo o novcu (famozni Vatikanski ugovori, financiranje svećenika iz bolničkih budžeta, obilne donacije crkvi od strane Vlade koja nema za namiriti sve što je obećala “običnim” ljudima). Ne, tu je riječ o političkom utjecaju (sjećate li se neradne nedjelje, koju je tek Ustavni sud srušio? a srednjevjekovni zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, kojeg tek treba srušiti?). Riječ je i o društvenom utjecaju (kobajagi izborni, a često zapravo obavezni vjeronauk u školama, a polako i u vrtićima; bogata crkvena prisutnost na svim iole relevantnim događajima ove “sekularne” države; njihovo uplitanje u sva važna (pa i ne tako važna) pitanja;…). Riječ je i o pravnom utjecaju (usporedite što se desi “običnom” građaninu ako ga ulove s malo marihuane za osobnu upotrebu, a što (hint: ništa) snađe svećenike pedofile).

Riječ je o de facto klerokraciji, a čega ćete se prisjetiti samo nekoliko mjeseci nakon popisa stanovništa, kad političari počnu masovno pohoditi Kaptol i častiti ih našim novcima. Zašto? Zato jer se žele dodvoriti onima koje podržava 88% stanovništva — isti oni s početka ovog teksta koji će, samo nekoliko mjeseci prije izbora, zaokružiti “katolik” iako to zapravo nisu.

I kad iz Božjih kuća opet zagrme svjetovne političke poruke, znajte da je to i Vaše djelo… ako ste u tih 88%.

Da me se ne bi krivo shvatilo: tko stvarno prakticira katoličko učenje (smatrate da su žene manje vrijedne od muškaraca, redovito pohodite mise, okrećete drugi obraz, ne prakticirate (i niste nikad) seks prije braka, ne koristite kontracepciju,…) — svakako se izjasnite kao katolici. No, ako ne prakticirate katoličko učenje, onda nemojte lagati. Laganje je grijeh, ne samo za katolike.

Zanimala Vas ova tematika ili ne, pozivam Vas da posjetite nisam-vjernik.org — stranice grupice entuzijasta koji jednostavno žele istinu. Tamo nećete naći jako puno sadržaja (što znači da se brzo sve pregleda), no naći ćete sve potrebno.

Proširite riječ, polijepite koji plakatić s njihovog sitea,… BUDITE DIO ISTINE!

Uostalom, kad su zadnje oni podržali Vas, umjesto onih koji im — zahvaljujući Vašoj podršci — daju Vaš novac i pravo da donose zakone koji Vama nameću davno preživjele obrasce ponašanja?

Written by Charon l'Cypher

20. 3. 2011. u 5:46

Postano u Aktivizam

Tagged with

4 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dodatak: Pad povjerenja u Crkvu — vrijeme je da se taj pad vidi i u formalnim statistikama. Proširite riječ, “pogurajte” neodlučne prijatelje i rodbinu,… Nemojte da zaokruže laž samo zato jer misle da bi bili usamljeni u zaokruživanju istine!

  Charon l'Cypher

  20. 3. 2011. at 6:03

 2. Europski sud za ljudska prava dopustio je isticanje križeva u učionicama, a presuda se odnosi i na Hrvatsku.
  Pravo na postavljanje plakata s nisam-vjernik.org u učionice možda bi se i moglo osporavati, ali sigurno se nitko, pa ni vjeroučitelji, ne bi protivio isticanju slova A … http://www.nisam-vjernik.org/_/rsrc/1300531103048/config/customLogo.gif?revision=10

  Ajgor

  20. 3. 2011. at 22:00

 3. Index je stavio vijest o posteru u Savskoj: http://www.index.hr/vijesti/clanak/nasmijeseni-sanader-kosor-i-bozanic-s-plakata-vas-zovu-da-kazete-nisam-vjernik/543515.aspx

  Malo su napravili par grešaka u tekstu, ali ide se naprijed 😀

  Treba osvijestiti ljude…

  dingo_bastard

  22. 3. 2011. at 22:28

 4. […] konferencije se kardinal Josip Bozanić osvrnuo i na inicijativu Aktivih ateista povodom nadolazećeg popisa stanovništva, odnosno bila je riječ o parazitiranju Crkve temeljem prenapuhane brojke o kojoj ovisi izvor […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: