Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Sv. Kerum

2 komentara

Malo imamo Saharu s člancima, pa što se ne bismo pridružili ostatku raje koja đabe reklamira Keruma? 😀

Dakle, priča kaže kako je Kerum došao na genijalnu ideju da na nakon Tuđmanovog spomenika na Rivi digne i jedan, Isusov, na Marjanu. Naravno, riječ je o prozirnoj predizbornoj kampanji, savršeno pogođenoj za Kerumovo glasačko tijelo (kojemu neće pasti na pamet da se usporedba malo promašena, jer se Isusov spomenik u Poljskoj smatra većim), što je D.M. s Indexa lijepo i sažeto objasnio. Ponešto dulji komentar dao je i Klauški.

I kakve sve ovo veze ima s Crkvom? Ok, Isus je tu, ali on ovdje s Crkvom i religijom ima veze kao i nedavni posjet gospodina Benedikta s vjerom — nikakve. Oboje je jeftina demagogija za ovce koje uporno trče na šišanje (gurajući i nas tamo), a onda po bircevima zvocaju kako im je hladno.

Ovaj kraći pregled sam odlučio napisati zbog reakcije iz redova Crkve. Ili, da budem precizniji, iz jednog jedinog reda Crkve. Ne, nije se Bozanić sjetio da takvo rasipništvo u doba krize nije primjereno, niti je Miklenić zavapio da je sam Vrag ušao u Keruma, niti se Srakić sjetio da se takvi megalomanski sponeci obično dižu Velikim Vođama u državama s nominalno drugačijim sustavom vladanja od hrvatskog,…

Oglasio se don Grubišić, jedina moralna vertikala koju se iz te organizacije čuje u medijima.

“ISUS za života nije težio simbolima i veličanju, živio je skroman život, tražio je tek da ga zovu učitelj. I siguran sam da se njega pita bi li mu trebalo podignuti spomenik na Marjanu da bi rekao ne”, uvjeren je don Ivan Grubišić, koji je za Index prokomentirao Kerumovu inicijativu za podizanjem spomenika Isusu na Marjanu.

Smatra da bi bilo puno primjerenije da se milijuni umjesto na spomenik, potroše na socijalu i pomoć najugroženijima: “Ako imaš novca, učini dobro, daj onima koji ga nemaju i kojima je teško.”

“Dok nezaposleni prekapaju po kontejnerima nije vrijeme za spomenike”

“Nije vrijeme za nikakve spomenike, u Hrvatskoj i Splitu toliko je problema. Jasno je da je započela predizborna kampanja i od tuda inicijativa. No, radi se o najobičnijoj demagogiji. U situaciji kad nezaposleni prekapaju po kontejnerima podizati spomenike je kontraproduktivno. I u Hrvatskoj će možda jednog dana doći vrijeme za spomenike, ali to sada definitivno nije slučaj”, drži don Grubišić.

Drži da bi i Marjan trebao biti zaštićen od ovakvih intervencija, a ne da svatko gradi kako mu se prohtije.

Bijelo roblje u Kerumovim dućanima

“Neka Kerum dopusti sindikat u svojoj tvrtki i neka radnicama povisi plaću da ne budu bijelo roblje pa neka onda gradi spomenik”, zaključio je don Grubišić.

Ako će biti po njegovom, onda ipak neće biti ništa od spomenika na Marjanu. Naveo je vjerojatno dvije posljednje stvari koje bi Kerum dopustio. Radnicama je nedavno smanjio ionako skromnu plaću, a usto je još i kasnila desetak dana. Sindikat je, pak, riječ koju uopće nije pristojno spominjati u tvrtki Kerum d.o.o.

Izvor: Don Grubišić: Neka Kerum radnicama povisi plaću pa neka onda gradi spomenik

Dragi don Grubišiću, Vi ste zaposleni u krivoj firmi…

Written by Charon l'Cypher

6. 7. 2011. u 23:02

2 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kerum, kojemu je katolicizam utkan u obiteljski život ;-), blagoizvolio je svoje obrazloženje začiniti tvrdnjom koja pokazuje i visok stupanj teološke izobrazbe:
  “ISUS je stvoritelj neba i zemlje, što ja imam tu pričati.”
  Dodao je i ovo:
  “Ne mogu ja očekivati da svatko ima takvu pamet ili takav kvocijent inteligencije kao ja.”

  Ajgor

  7. 7. 2011. at 9:12

 2. http://ledgemovie.com/blog
  Pardon nema veze s i možda već znate ali just in case…

  tomsescu

  7. 7. 2011. at 13:56


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: