Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Rekli su …

9 komentara

KOMUNIKOLOGIJA

Želimir Puljić, biskup, o Crkvi i komunikaciji

Ona je najbolja bila u srednjem vijeku, Crkva je bila promicatelj društvene komunikacije na svim razinama. No u 19. i 20. stoljeću se na žalost dogodio negativni obrat u odnosu Crkve i medija, nastalo je ozračje nepovjerenja.

Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila i svećenik, u govoru pred odborom HBK za medije

Crkveni mediji u Hrvatskoj vjerni su katoličkoj doktrini i moralu, sadržajem ističu svjedočanstvo vjere, a svojom istinitošću spašavaju ugled novinarstva u Hrvatskoj.

ZNANOST I ZNANSTVENICI

Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Zagrebu na Stojedinici

Ja mislim da Katolički bogoslovni fakultet radi izvrsno, da je atmosfera izvrsna, tolerantna, otvorena. Ja bih htio da na mnogim našim drugim fakultetima, posebno društveno humanističkim da je situacija tako dobro tolerantna i tako … kako da kažem … prožeta jednim kritičkim razmišljanjem.

Davor Pavuna, fizičar, gostujući na CMC kod Bareta (tekst je skraćena verzija, a integralno se može poslušati od 7 min i 40 sek, isplati se pogledati cijeli razgovor)

U Nirvani ‘znate da jeste’, ali nema ništa. Ništa se ne događa. To je stanje Boga u ‘Jesam’ koje eksplodira u kapljice svijesti. Kao nekakvi multidimenzionalni teatar u kojem mi sve stravično doživljavamo. A u stvari, ništa se ne događa osim jedne pojavnosti koja je vječna – kreativnost ljubavi u vječnosti svijesti. ‘Jesam’ je beskonačna kreativnost ljubavi u beskonačnosti svijesti.

Dio odgovora Glasa koncila na pitnje čitatelja o značenju broja 666. Cijela zbirka urnebesnih budalaština može se naći na Indexu.

A 6 je nesavršeni i negativni broj, jer je polovica od 12, a manje od 7, koje se smatra brojevima savršenstva i punine.

Ivo Pavić, teolog i svećenik u Intervjuu tjedna u časopisu Nacija

Tema moje doktorske disertacije bila je “Krštenje u Duhu Svetom u Crkvi s naglaskom na situacije u HR i BiH”. … … U pisanju same disertacije Duh Sveti mi je najviše pomogao.

SEKSOLOGIJA

Damir Stojić, studentski kapelan na tribini “LJUBAV I SEXualnost u Božjem naumu”

Kada bi predbračni i izvanbračni seks usrećivao, onda bi prostitutke bile najsretnije osobe na svijetu. A nisu! Njihovo je ljudsko dostojanstvo sasvim pogaženo. I one se osjećaju tako jadno.

SPORT I RAZONODA

Frano Prcela, teolog i svećenik u emisiji Hrvatskog radija “Vjera i nogomet” na komentar slušatelja uoči utakmice Hrvatska – Španjolska kako su u našoj skupini sve “velike katoličke nacije”

Večeras ne smijemo Boga staviti u nezgodnu situaciju da se odlučuje za nekoga za, za nekoga protiv. Mislim, na taj način da mi ga molimo da Hrvatska uspije. Ne, jer to nije molitva. To je provociranje Boga.

Ivo Pavić, teolog i svećenik u Intervjuu tjedna u časopisu Nacija

Poznato je da osobito hard rock, heavy metal, tehno, disko glazba i narodnjaci (turbo folk – op.a.) oštećuje sluh, mozak i direktno ide u podsvijest. Slušanje takve glazbe onesposobljava mlade za brak i pravu ljubav. Uz to, takva glazba je vrlo opasna. Kad mladi slušaju takvu glazbu, opuste se i tada mogu pasti u trans i na taj način biti inicirani u okultni svijet. Slušanje takve glazbe potiče na bezboštvo, buntovnost, opijanje, bludnost itd. Od mladih stvara obožavatelje sotone, potiče ih na razvijanje seksualnog nagona, provocira neobuzdane i protuzakonite radnje i razvod braka.

Damir Stojić, studentski kapelan u intervjuu za studentski portal esava

Pitanje: Jedan posjetitelj pita kakav je stav Crkve o izvanzemaljcima ili kakav je vaš stav?
Odgovor: Nema ga, jer ne možemo imati stav o nečemu za što nismo sigurni da postoji.

Written by Ajgor

22. 6. 2012. u 19:11

9 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jao, Glas koncila vs. matematika. 😀 Broj 6 nesavrsen i negativan – krivo. Negativni brojevi su naravno “oni s minusom”. Ali jos bolje, pojam savrsenog broja postoji u matematici – to je onaj koji je jednak sumi svih svojih djelitelja, gdje iskljucujemo sam broj. I gle cuda, 6 je prvi savrseni broj jer je 1 + 2 + 3 = 6. 🙂 Za domacu zadacu nadjite sljedeceg. 😉

  Ako je Duh sveti pomogao u pisanju disertacije, a nije citiran, Pavic je plagijator!

  sylvermyst

  22. 6. 2012. at 19:42

  • Ovo hvaljenje šestice vuče mi na sotonizam. Čini se da previše slušaš nepoćudnu glazbu. 🙂

   Ajgor

   22. 6. 2012. at 20:59

 2. Ajgor & sylvermist, baš ste me lijepo nasmijali. 😆

  Ipak, moram zamoliti da mi netko prevede Pavunu na bezbožnički hrvatski, jer ga ja ne kužim ni koliko je morala u Vatikanu.

  Charon l'Cypher

  22. 6. 2012. at 19:45

 3. Ima jedan broj, a djeljiv je sa pet. U nizu brojeva djeljivih sa sest… xD HAHAHAH
  Joj baš ste me fino nasmijali 🙂 Ovakvu količinu gluposti dugo nisam pročitao xD

  dingo_bastard

  22. 6. 2012. at 21:44

 4. zamolio bi slijedece, stvarno me zanima..
  s obzirom da svi znamo da ovoga ima, a najvise tamo preko puta atlantskog oceana, sto doticni
  izjavljuje u ovom citatu

  Ivo Pavić, teolog i svećenik u Intervjuu tjedna u časopisu Nacija
  Poznato je da osobito hard rock, heavy metal, tehno, disko glazba i narodnjaci (turbo folk – op.a.) oštećuje sluh, mozak i direktno ide u podsvijest. Slušanje takve glazbe onesposobljava mlade za brak i pravu ljubav. Uz to, takva glazba je vrlo opasna. Kad mladi slušaju takvu glazbu, opuste se i tada mogu pasti u trans i na taj način biti inicirani u okultni svijet. Slušanje takve glazbe potiče na bezboštvo, buntovnost, opijanje, bludnost itd. Od mladih stvara obožavatelje sotone, potiče ih na razvijanje seksualnog nagona, provocira neobuzdane i protuzakonite radnje i razvod braka.

  zna li netko itijedan primjer gdje netko iz crkve daje ili ukazuje na neku pjemu koja ima subliminal messaging, tako da se vidi i da pavic ne mlati samo praznu slamu 🙂

  drago

  25. 6. 2012. at 22:28

  • Mogu pretpostaviti da bi se na blogu kod Kaćunka moglo i to naći – on je poznati ljubitelj teorija zavjere i sličnih stvari, a subliminalne poruke su u toj kategoriji prazne slame. (Ta “senzacija” krenula je iz SAD-a pedesetih godina 20. stoljeća, ali je i sam “izumitelj”, James Vicary u jednom intervjuu 1962. priznao da je sve lažirao. Rađena su mnogobrojna istraživanja, ali bez dokaza da subliminalne poruke bitno djeluju na ljudsko ponašanje. Da to djeluje i studenti bi se već sigurno dosjetili pa tulumarili uz njih i onda bez problema polagali ispite 🙂 )
   Što se tiče glazbe, ni sami klerici ponekad nisu načisto. Tako je npr. Kaćunko žestoko napadao U2 kada su dolazili u Zgb, a Stojić ih ističe pozitivan primjer.

   Ajgor

   26. 6. 2012. at 6:16

  • Ne znam broji li se ovo pod crkvene aktivnosti, jer su obično iza takvih stvari opskurne individue (službena Crkva se bavi podlijim i profitabilnijim stvarima).

   Prije koncerta Rolling Stonesa 1998. u Zagrebu, malo prije ulaza u hipodrom su dijelili neke promo-materijale kako će nas glazba začarati, otjerati Sotoni,… standardno. Bile su navedene i konkretne “problematične” pjesme, ali ne sjećam se više.

   U Puli, 2005., prije koncerta Marilyna Mansona, bila je ogromna pompa oko toga da nas uopće spriječe ući u Arenu, a na kraju su se zadovoljili molitvom za naše duše u nekoj obližnjoj crkvi. Zanimljivo, to je bio koncert s najkulturnijom publikom na kojem sam bio u Hrvatskoj (uz, možda, Apocalypticu u Lisinskom), iako sam pohodio i ozbiljnije stvari, poput Verdija u Lisinskom.

   Za usporedbu, u Ljubljani, kad je 2007. Manson nastupao u Križankama, nije bilo ničeg sličnog (barem ja nisam čuo za to, a dosta sam pratio), iako su Križanke bivši samostan.

   I kad su Gregoriani nastupili u Ciboni, mislim 2011,, krenula je pompa… Evo, ovakve optužbe smo tada mogli čuti. Citiram dijelove:

   A grupa Led Zeppelin izvodi sotonostičku glazbu, pjesma Stairway to heaven (Sporedni put u Raj ) obrnuto slušana, od natrag prema naprijed otkriva sotonistički kod.

   Dakle grupa koja pokazuje sotonske znakove, izvodi pjesme za koje se zna da su sotonskog sadržaja nikako ne pjeva katolički gregorijanski koral.

   Na stranu (očito namjerni) pogrešni prijevod, jer “stairway” je “stepenište”, a ne “sporedni put”, koga zanima slušanje u rikverc (s navodnim textom dobivene pjesme), može se zabaviti ovdje (uz još neke druge pjesme).

   Primijetite, uvijek su to neki poznati bendovi. Da nas nekim čudom posjeti Kim Bendix Petersen (poznatiji kao King Diamond), vjerujem da ne bismo čuli ni slovce od Crkve, iako je njegov band King Diamond fokusiran na horror pričice, dok su tekstovi njegovog drugog benda, Mercyful Fatea, kobajagi đavolopoklonski. Ali, hej, ti bendovi u Hrvatskoj nisu razvikani (osim među pobornicima žanra), pa što da se neki pop buni na to i brine o našim ubogim dušama?

   Charon l'Cypher

   26. 6. 2012. at 13:51

   • Stairway to heaven … evo jedne odlične demostracije kako čujemo ono što želimo čuti: http://www.ted.com/talks/michael_shermer_on_believing_strange_things.html (9 min 30 sek).

    Ajgor

    26. 6. 2012. at 21:52

   • Pa naravno da neće biti toliko pokazivanja na takve stvari jer njima odgovara da su mladi pod lošim utjecajima, pa da ih oni mogu “preobratiti” u tome je poanta. Isto kao što policija ne hapsi sve kriminalce jer bi i onda oni tu dobro popusili. Glupo bi bilo reci da je citav mainstream zagaden glupostima, ali mislim da je uvelike podesen da modelira ljudsko ponasanje prema artificijelnim potrebama ovog drustva, onim izmisljenim i bez stvarne vrijednosti, kao da konzumiras hranu ih mikrovalne iz koje su sprzeni svi minerali zracenjem. Ali sam i cvrsto vjerujem da se ljudi osjecaju dobro i da nisu emocionalno cesto bombardirani sa ove medijske strane, da bi im crkva bila daleko manji autoritet u zivotu a time bi ovo izgubili “posao” cega se ustvari i boje. Koliko bi djece sustvari islo na vjeronauk da on nije po dogmi u skolama, gruba procjena, mozda 20%.

    drago

    28. 6. 2012. at 21:56


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: