Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Vladina uredba

13 komentara

Kada je prije nekog vremena glavna vijest u medijima bilo otkriće Higgsovog bozona, tzv. Božje čestice, satirički portal News Bar u svome je tiskanom online 🙂 izdanju objavio vijest Vatikan planira sudski zabraniti istraživanje na Božjoj čestici.

Vatikan – Nakon što su znanstvenici u istraživačkom centru CERN-u u Švicarskoj otkrili novu subatomsku česticu koja bi mogla biti Božja čestica, oglasio se i službeni Vatikan, koji je odlučio iskoristiti svoje prirođeno autorsko pravo na upotrebu Božjeg imena.

I kad pomisliš da tako nešto ne može biti drugo do plod razigrane satiričareve mašte, ipak se nađe neko crkveno laprdalo koje može oživotvoriti i najveće besmislice.
Tako je Vlado Košić, biskup sisački, izvolio donijeti ovu uredbu:

Kao katolički biskup imam na to pravo i tražim da svi koji u bilo kakvim svjetovnim sadržajima žele koristiti lik i djelo Svetog Kvirina i drugih katoličkih svetaca, moraju dobiti dopuštenje od Biskupije.

Dotični je inače jedan od onih ospkurnih likova koji opravdavaju postojanje izraza klerofašist.

Kako je Košić prosipao svoje mrakobjese i što ga je zapravo naljutilo može se pročitati u članku Biskupa razljutila Keltska noć.
Reakcije oduševljenih Siščana mogu se pročitati u tekstu ‘I sveti Kvirin bi 1941. godine bio partizan’.

Oglasi

Written by Ajgor

11. 9. 2012. u 7:21

Postano u Zabava

Tagged with ,

13 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tako je Vlado Košić, biskup sisački,…

  U prvi mah sam pročitao “biskup satiričarski” i bilo mi je samo malo čudno. 😆

  Charon l'Cypher

  11. 9. 2012. at 10:43

 2. …tražim da svi koji u bilo kakvim crkvenim sadržajima žele koristiti lik i djelo Josipa Broza i drugih partizanskih vođa, moraju dobiti dopuštenje od Saveza antifašističkih boraca.

  borisvuk

  11. 9. 2012. at 11:13

  • Odlična i nadasve istinita paralela. Naime, nakon Titove smrti donesen je zakon o zaštiti lika i djela druga Tita. Ali nije Košić ovo naučio od komunjara već su komunjare to naučile od kršćana. To je u skladu s biblijskim “ne izusti imena Gospodina, Boga svoga, uzalud!”, a što je u praksi bilo stoljećima sankcionirano kao bogohuljenje, hereza i slično.

   Ajgor

   11. 9. 2012. at 11:25

   • Malo pitanje. Tko je ovlastio biskupa Košića ( ili nekog drugog u nekoj drugoj biskupiji ) da daje dopuštenja po tom pitanju? Nadbiskup? Zbor kardinala? Papa osobno?

    borisvuk

    11. 9. 2012. at 11:44

 3. citat iz jutarnjeg:
  “Moj grad Sisak i cijela Hrvatska moraju odlučiti hoće li slijediti Krista ili antikrista, jer ne mogu jedno i drugo. Stoga zabranjujem ubuduće bilo kakvu upotrebu imena i lika Svetog Kvirina zajedno sa zločincima partizanima”

  Jel ne bi trebao kazneno odgovarati zbog vrijeđanja partizana?
  I on osobno i radna mu organizacija…
  Jer na atifašističkoj borbi počiva i RH Ustav, a ovaj misli ako je obukao haljinu u novokomponiranoj Hrvatskoj da može šta god hoće…

  Wolf War

  11. 9. 2012. at 12:34

  • Griješiš. On to ne misli. On to zna. Na žalost. 😦

   Ne očekuješ valjda i od budućeg premijera Karamarka da odgovara za to isto?

   Charon l'Cypher

   11. 9. 2012. at 12:54

   • Kad već spominješ Karamarka … čitam ovih dana kako se sastanci HDZ-a otvaraju pozdravom hvaljen isus i Marija. I. Đikić u članku http://www.tportal.hr/komentari/komentatori/212808/Karamarkov-precizni-pogodak-u-nista.html odlično opisuje njegovu poziciju: Tuđman je komplotirao s Crkvom, ali on je bio gazda. Za razliku od Karamarka koji se kao politički antitalent stavio u poziciju Bozanićevog ministranta.
    I kad već spominjem Karamarka, jadno je i licemjerno njegovo naricanje nad tzv. gubitkom suvereniteta nad dva škojića i vrhom Kleka u BiH. Njegov je idol, F. Tuđman, puno više suvereniteta poklonio Vatikanu, a da za to nije bilo razloga koji se može razumno opravdati. “Sporni” škoji već su 12 godina sukladno odredbama sporazuma pod jurisdikcijom BiH i nikome nije pala dlaka s glave niti je itko imao gospodarsku štetu niti je to do sada bilo politički (zlo)upotrebljavano. Ali zato u srcu Hrvatske vatikanski zaposlenik pljuje po ustavno pravnom poretku i izabranoj vladi i slavodobitno zaključuje: odgovaramo samo papi!

    Ajgor

    11. 9. 2012. at 13:18

    • Meni čika Toma izgleda ko jahač apokalipse za krah HDZ-a.
     Kao… radi čistke u stranci (od kurve napravit poštenu ženu), a u biti kopa rupu sebi i svojima. Jer budimo iskreni, HDZ-ova vladavina i počiva na korupciji i manipulacijama na svim razinama HR društva od samog starta, i naći novu vojsku za takvu politiku neće biti lako. 90’te su prošle, a “mladi lavovi” mi se čine kao “veliki mućak”.

     Sa druge strane, slizaje se sa Crkvom i koketira sa desničarenjem jer kao tu vidi priliku za nezadovoljnu masu (kriza). Samo što su desničari, pogotovo nakon raznih afera zadnjih par godina da nebi ispali glupe ove, definirali i HDZ kao udbaše i komunjare. Pa će lagano popušiti i na tom polju. Samo ide na živce onom dijelu hdzovih birača koji se smatraju velikim Hrvatima a ne klerofašistima.

     Banana.

     Wolf War

     12. 9. 2012. at 10:39

     • Na prvi pogled i meni djeluje tako, ali mislim da podcjenjuješ glupost prosječnog hrvatskog glasača s “razmišljanjem” u stilu “SDP/HDZ mi se gadi, pa ću glasati za HDZ/SDP”. Većina glasača vidi samo dvije opcije i neće niti razmotriti treću; mislim da su zato naši političari tako bahati — znaju da ih neće za stvarno smijeniti (na izborima), nego ih eventualno prebaciti u oporbu (ali i dalje u Sabor).

      Također, slizavanje s Crkvom mu vjerojatno i nije tako loša stvar. Baci oko kako običan svijet reagira kad netko pljune po popovima, neovisno o tome koliko argumentirano. Recimo, vidi komentare po portalima koji se usude nešto napisati o popovskom kriminalu ili pedofiliji.

      A ta “čistka”… i drIvo je “čistio”… i Jaca je čistila… svi oni čiste — svoje političke protivnike, samo to onda nazivaju “borbom protiv korupcije”. Ili mi je možda promaklo da su Kalmeta, Milinović i mnogi slični izletjeli iz Kradezea?

      Usput, kurve jesu poštene žene: odrade (IMO, vrlo ružan) posao i to naplate. Da su naše vlade, banke, manageri, birokrati i mnogi drugi takvi, gdje bi nam bio kraj? 😉

      Charon l'Cypher

      12. 9. 2012. at 20:57

      • “Usput, kurve jesu poštene žene: odrade (IMO, vrlo ružan) posao i to naplate.”

       istina…..moj bed
       🙂

       Wolf War

       13. 9. 2012. at 9:05


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: